hej

Ok, jag sitter pa jobbet sa jag kan inte beratta nagonting eftersom jag borde jobba.

Min dator verkar nu ha gett upp helt. Det gar inte att gora nagonting med den.
Darfor kommer det antagligen att vara tyst har ett tag, vilket det har varit sedan sondags eller nar det senaste inlagget nu var...
Nu vet ni som inte har trottnat pa mig an varfor jag inte skriver nagot for tillfallet.

Soundtrack: Smells like teen spirit - Nirvana

Tjo!

Schynda! Schynda! - Boom Krash!

Ok, min dator har inte funkat på ett par dagar, därför den dåliga uppdateringen här. Jag har efter flera timmar arbete lyckats få igång datorn. Så jag skrev ett inlägg och precis när jag skulle lägga upp det startades datorn om.

Så jag ska fatta mig kort.

Det regnar och regnar och regnar, etc.
Vi har fått vår nya bil i Sverige-land storleken mindre med storleken större motor, mor sa till och med att den kändes sportig. Då är det något att ha, den kanske till och med kan köra lika fort som Borat, min bil, kan.

Jag mår bra, förutom att jag nästintill dör av ilska på min dator.

Läggdags!
Soundtrack: Damn Hope - NitroDive

Soon to be released...

Idag har jag kört vilse väldigt många gånger, mitt mål var att hitta delar av var filmen "Hot Fuzz" var inspelad. Filmen var inspelat här i Gloucestershire och mest i byn Tetbury, dit jag åkte. Men på vägen dit stötte jag på lite problem vilket ledde till en hel del sightseeing runt om i countyt. Filmen håller för tillfället på att redigeras men kommer snart att släppas.
Jag har recis kommit tillbaka från en konsert i Gloucester Cathedral där Charlotte har sjungit och spelat fiol/violin vad nu skillnaden är... Det var iofs kul att se henne spela men när folk pratar om akustik verkar det som att ju längre ekot håller på, desto vackrare är det. Vilket enligt min åsikt är skitsnack, visst, det är lite "otroligt" att man kan höra ett konstant eko i tre sekunder och att det hörs bra på långt avstånd. Men hur vackert är det? Med en stororkester blir det samma sak som när jag sitter och pillar på gitarren, det låter improviserat och oorganiserat. Inte fint, det är liksom svårt att hitta en melodi i det hela.

Nu ska jag dra mig utåt.
Soundtrack: Good life med Francis Dunnery

Tjo!

Italien? Någon?

Någon som är på att åka till Italien i mars-april?

Hårdast i England

Måste bara skryta lite om mina resultat på de två proven som jag hade idag.
Som sagt har jag varit på kurs idag och efter det hade jag två olika prov på det (hardness testing). Det första var jag näst bäst på, han som hade bättre resultat är process manager på hardness testing så jag förväntade inte någonstans att jag skulle få bättre än honom. Jag fick iaf 88%. Det andra provet var skrivet av process managern och på det fick jag 97%, 12% bättre än den efter mig! Helt sjukt, jag är fett nöjd med mig själv! Detta trots att dom har jobbat med just hardness testing i många år och att jag inte kan språket hundraprocentigt, ännu mindre när det är massa tekniska termer hela tiden.

Härligt

Soundtrack: Deify med Disturbed

Tjo!

GÖTEBORG!!!

Synd att jag inte hade med mig kameran till jobbet idag, det jag hade tänkt fotografera gav mig mer hemlängtan än jag någonsin tidigare haft. Vädret, det var EXAKT som en go sensommarkväll i saltholmen. Jag skulle gå till mitt skåp och hämta något och genade utanför fabriken, runt sju-tiden. Det var sådär svensk och underbart uppfriskade luft, några moln och början på en röd horizont. Då tänkte jag på salkholmen och hur mycket jag saknar att sitta där ute på klipporna och dricka folköl. Undebarheten! Jag kände att REM, gänget och Göteborg saknades.

Klockan är snart midnatt och jag ska upp kvart över 6 imorgon bitti. Bittert men jag ska bara jobba i en och en halv timme sedan vara på kurs resten av dagen.
För övrigt har det varit en ganska bra dag, Jag vörjade med att åka till gymmet, sedan fick jag skjuts av min granne Chris till jobbet. Jobbade på bra och hade kul med Darrell från External Grinding.

Lite dumt att jag har vridit ett par timmar på dygnet, men ska försöka sova nu.
Soundtrack: Man on the moon med REM

Tjo!

Kick start the golden generator

Crankin' up the volume in Borat and singin' for the hell of it! Can't stop med Red Hot och Show me how to live med Audioslave. Det var en ganska bra dag på jobbet idag, jag hade att göra nästan hela dagen fast jag aldrig tidigare gjort vad jag gjorde idag, jag hade ett trevligt samtal med Derwyn Roberts (MD för fabriken) och jag lyssnade på bra musik på hemvägen.
Jag älskar att köra i mörkret, jag gjorde inte det förut men nu kör jag hellre i mörkret än något annat. Tyvärr ska jag inte köra imorgon, ska åka med min granne Chris som jobbar i Final view. Men seriöst, det är typ det bästa som finns, jag menar alltså när det är kolsvart, inga gatulyktor eller andra trafikanter. Underbart, gärna en relativt liten väg, dvs landsväg/riksväg vet inte riktigt... Men en go 40-väg, motsvarande  ca 70 km/h.

Inte mer än 10 minuter efter jag kommit hem ikväll har jag: diskat min lunchlåda, ätit en banan och vunnit över Sam. Hur produktivt är inte det på en skala?!

Det var något mer jag tänkte skriva som faktiskt var lite relevant.. Kommer inte ihåg vad det var, skit samma...

Soundtrack: Can't stop med Red hot chili peppers, klockrent!

Tjo!

Fredagssköj!

I fredags när jag var inne på bolaget och köpte mig en kasse självförtroende, så kom jag ut och fick se en snut stå och skriva parkeringböter. Jag sa åt honom att vara lite schysst och riva lappen, jag var ju bara inne i 7 minuter. Men han skrev vidare, jag tyckte han kunde visa lite empati eftersom det är fredag och allt, men han lappade ändå. Så jag kallade honom snutjävel, då skrev han ut en till! Jag sa till honom - Va faan gör du idiot? Jävla grisjävel, tigger du om det? Då flinade han och skrev ut en tredje... -Fy fan har ni svin inget bättre för er! Då kom det en lapp till, vad jag sedan kallade honom går inte att beskriva med ord. Men efter 10 minuter satt det en halv telefonkatalog på vindrutan. Då tänkte jag: vafan, lite kul ska man ju ha på en fredag. Sedan gick jag bort till min egen bil...

Hey *****, looking bald and sweaty!

På grund av att jag åker till jobbet halv två och kommer hem halv elva på kvällen har jag ingen fritid. Okey, jag vaknar, går upp, gör mig i ordning och bla bla bla. Sedan dödar jag ett par timmar genom att inte göra något, till exempel kolla på nyheterna.. kul... Det är ingen idé att börja med någonting för jag ska ju snart till jobbet. Värdelöst! Allt jag gör är att sova, äta, skita och jobba.
Förhoppningsvis behöver jag inte jobba mer skift, i vilket fall har jag de kommande fem veckorna att se fram emot att lära känna väldigt många i fabriken och känna till hela proceduren av att tillverka ett kullager till en jetmotor på ett flygplan. Inte kunna manövrera alla maskiner men veta vad allting gör och varför det gör det.

Det här hade jag tänkt blogga igårkväll men min dator tyckte det var lämpligt att stänga av sig precis när jag hade skrivit klart, kul...

Vilken färg är en spegel? Enligt min åsikt är en spegel silverfärgad, det säger jag på grunden att om en spegel är repig (då pratar jag så att man inte kan se sig själv) har den en silverfärgad yta. Eller?

Soundtrack: Till en början hade jag tänkt att det skulle vara Old man med Neil Young, men sedan när det spellistan med Niel Young var på kändes Heart of gold mer rätt. Jag jämförde texterna lite och ingen text passade in i dagens soundtrack, men det är ju faktiskt känslan som räknas. Efter mycket om och men bestämde jag mig för Old man, den goa känslan i låten sitter ganska bra.
Neil Young kom upp tack vare ett mail jag fick från ett fan (*förlåt mig, det är mitt ABSOLUT STÖRSTA fan, Manda Berggren!*) som ville att jag skulle lyssna på just det låten.

"putting my smile away, and on with the day.." Vem?

Tjo!

My fallen idol

Det är två avsnitt av scrubs som jag kan se hur många gånger som helst, dom har jag precis kollat på. Det är säsong 5 avsnitt 20 och 21, dr Cox gör ett misstag som leder till att tre patienter dör. Jag blir tårögd varje gång jag kollar på det, helt sjukt bra avsnitt. My lunch och My fallen idol heter dom, har du möjligthet så se dom så fort som möjligt.

Nu är det snart läggdags, har sovmorgon till 14.00 imorgon så jag lär kunna sova ut.

Soundtrack: How to save a life med the Fray

Tjo!

A Beautiful morning!

Det är morgon och trots att jag inte drack någon alkohol igårkväll känns det på flera sätt så, inte att jag är snurrig eller bakis, det bara känns som att jag var ute och untsade igår. Vilket jag faktiskt var så det verkar ju lite vettigt. Andrew var inte med ut, han var trött sedan fredagen och skulle bara vara hemma och kolla på film. Så det var Laura, jag och massa av hennes kompisar, lite segt i början av kvällen men när folk börjar bli lite runda om fötterna kan jag inte annat än att shaka loss på dansgolvet med dom. Sedan var jag taxi och kom hem vid tre-tiden, vilket var i min åsikt förvånande sent på en nykter kväll.
Det känns i alla fall bra att ha sparat en hel del pengar på att inte dricka, kanske £15 på öl och £10 på taxi, det är över 300 kr, känns fint och jag är stolt över mig själv. Man måste inte dränka sig själv i sprit för att ha kul.

Idag är planen: äta frukost, check. Åka till gymmet. (eventuellt gymma). Ta en go omgång i spa-avdelning, bubbelpool och ångrum (typ som bastu fast man blir inte så uttorkad). Efter det är jag öppen för förslag, det är söndag så allting stänger typ kl 14. Det blir nog ytterligare en go hemmakväll med Saving private ryan och/eller What happens in vegas.

Soundtrack: Beautiful mornin' med the Rascals
Jag känner mig just nu när jag lyssnar på soundtracket väldigt.. hur ska man beskriva det.. låten beskriver hur jag känner just nu väldigt bra

Tjo!

Driving driving round..

Jag måste spara pengar för jag har inga kvar, nästan. Andrew och Laura som träffade förra helgen undrar om jag ska med ut. Det börjar änna dra ihop sig till att gå ut i så fall, man jag har inte råd att lägga massa pengar på öl och sedan £10 på en taxi hem eftersom det inte går bussar. Funderar på om jag ska vara chaufför ikväll och testa lite uteliv utan att ha massa alkohol i mig. Det blir nog så, jag känner inte för att bara sitta hemma som jag gjorde igår heller, vill ju göra något med min fritid.

Soundtrack: Drown me slowly med Audioslave

Tjo!

TOUCHDOWN!!!

Jag gjorde precis en touchdown! Efter att ha kollat lite scrubs och en tupplur lyckades jag!

Jag ska försöka lägga upp lite fler bilder, här är ett par som jag borde ha lagt upp för länge sedan men inte orkade göra det då, här är dom i alla fall.


Det här är uppe från toppen på Gloucester Cathedral, här har jag zoomat in massa för att se rugbyläktaren.Matson Ski Slope, det här var inte i närheten av att vara som riktig snö. Inte ens lite! Jag ramlade typ hela tiden för man fick ingen respons när man stannade, så om man försökte bromsa för hårt gick det inte bra alls. Efter ett tag fick man koll på det och det gick bättre, men jag blev väldigt sugen på att åka skidor på riktigt. Den dagen kommer väl så småningom. Det var för länge sedan, Tror senaste gången var på klassresan till Sälen i högstadiet.

Tjo!

Dåliga matdrömmar

Liten notering som jag har lagt märke till när jag äter frukost på helgerna när det är matlagningsprogram på tv. Dom som provsmakar all mat är jättepetiga, laxen måste vara perfekt annars kräks dom typ. Varför kan inte någon som gillar mat vara domare, eller? Vad är det för mening med att någon lägger ner massa tid och pengar på att göra en fin middag. Sedan sitter en grinig gubbe och säger att det inte var bra. Hur ska då en "normal" person kunna göra en fin middag om inte ens en professionell kock kan göra det..

Hur som helst ska jag jobba Skift nästa vecka (14.00 - 22.00), iaf måndag till torsdag, fredag ska jag på utbildning.

Jag kollade inte på War, inc igår, upptäckte att jag redan hade sett den. Så jag började kolla på the Bodyguard istället, efter ungefär 18 sekunder hade jag tröttnat. Jag gav Hell ride ett försök, det måste vara en av de sämsta "riktiga" filmer jag sett. Med riktiga menar jag filmer gjorde med bra utrustning och relativt kända skådespelare, inte typ Green river killer. I vilket fall somnade jag efter en halvhimme.

Nu ska min dag fortsätta med någonting sköj, Dagens soundtrack är Balaclava med Arctic Monkeys.
Tjo!

War, Inc

På grund av en mer seriös planering och prioritering är jag hemma ikväll, ja, det är lite bittert men det känns ganska viktigt att jag har pengar kvar för att ha en försäkrad bil som jag kan åka till jobbet med. Ikväll har jag ätit, tagit en relativt kort och intensiv tur på gymmet och ska snart börja kolla på en film. vilken har jag inte bestämt än..

På måndag ska jag börja att göra ett kullager, dvs att jag ska vara där som processen av ett kullager börjar. Sedan har jag ett antal veckor att gå igenom alla avdelningar och hjälpa till med det jag har gjort fram till nu när det är mycket att göra.

Visst är det jobbigt när folk i mataffären står och kollar på någonting, sedan vänder sig om hastigt och slänger sin korg i ansiktet på en. Det tycker i alla fall jag, i Sverige-land händer det lite då och då, men här känns det som någon försöker gå på knock out varje gång jag är inne på Tesco... Och när folk inte kan hålla sin fil med matvagnen, det är som att fylleköra i affären. Jag blir.. trött! Även irriterad, arg, kokande, rasande, skogstokig, förargad och en hel del andra synonymer till arg. Sedan sätter jag mig bakom ratten på Borat och känner mig levande igen. Han måste vara den bästa bilen som finns, det är magiskt!

Okey, film. Jag har 6 filmer att välja mellan. Hell ride, Sixteen candles, the Bodyguard, War inc, what happens in vegas eller Saving private ryan.
Nej, måste tänka lite. Dagens soundtrack är iaf Burn med NitroDive.

Tjo!

Vroom Vroom! Borat!


Jag hade egentligen tänkt skriva det här igår, och gjorde det också. Men min dator har börjat leka med mig, leken heter sluta fungera när som helst. jag tycker inte alls att det är roligt men datorn fortsätter göra det ändå...

Jaja, igår. Det hade regnat hela dagen men slutade vid tre-tiden, så när jag slutade vid fyra var det precis lagom halt väglag. Vilket betydde att jag inte kunde låta bli att leka. Eftersom Borat (min bil heter Borat btw) inte har anti-spin system kan man rivastarta jättelätt. Riktigt gött när det har regnat och bilen till slut får grepp flyger man iväg, samma sak på tvåan. En annan sak som är kul att göra med Borat är att köra i en rondell, ha tvåans växel i, köra 35-40 mph och gasa järnet genom hela rondellen. Då blir det så att om man slutar gasa börjar bilen understyra, när det är halt vill säga.. Samma sak gjorde jag i morse på väg till jobbet, när jag åkte hem från jobbet satte jag däremot nytt hastighetsrekord. 100 mph, och Borat siktade fortfarande på högre hastigheter, tyvärr hade jag en fet Audi A6 avant framför mig, så jag kunde inte åka fortare. Men det är klart, det är inte många bilar som kan mäta sig med Borat, han är i princip oslagbar när det kommer till kraft och fart...
Försöker spara på däcken när det är torrt, vill gärna inte behöva köpa nya innan jag säljer honom.

När ska Nitrodive släppa sin nya EP?! Jag känner för att vara på det här humöret igen.


Det blir iofs lite jobbigt eftersom jag inte bor i Sverige men dom får väl komma hit till Gloucester och spela.
Det här fotot är taget från klubb totals hemsida, från en torsdagskväll då jag ser Nitrodive första gången.

Tjo!

Tyst som ett fyllo

 Äntligen är jag efter lite mat inte längre bakis. När jag vaknade vid niotiden i morse kände jag mig förvånande bra, lite vinglig men ganska inte bakis. Jag åt frukost och duschade, sedan runt halv tolv började jag må värre, efter lite beräkningar kom jag på att jag fortfarande var full. Det var en ganska speciell och jobbig övergång från att vara full till bakis.
 När jag kom hem vid kvart över tre efter en taxiresa till tesco för £9.80 och en promenad på 20 minuter därifrån lyckades jag väcka hela huset. Till en början gick det ganska bra med att vara tyst, sedan började jag hicka. Jag hade kämpat med att döda hickan hela vägen på min promenad hem och trodde jag hade segrat. Men precis när jag ska börja borsta tänderna tog hickan kontrollen över mig och det var riktig högljudda hickups. Sjukt... Så när jag blev kontaktbar idag mobbade alla mig för min hicka, dom var inte arga, bara skrattade åt mig.

 Annars har aktivitetsfrekvensen varit lika med noll idag (cred till Ina för insperation till den meningen). Jag har med hjälp av att vänta på att tiden ska gå försökt bota bakfyllan, har precis lyckats men jag tror det mer beror på att jag ätit en fet middag precis...

 Jag kan inte bestämma mig om dagens soundtrack är Strip my mind eller Slow cheetah men Red Hot Chili Peppers... Ja, båda dom låtarna.. Eller... Nej, Slow Cheetah är det!

Så, sov sött
Tjo!

Vuxen

Dom senaste två veckorna har jag mer eller mindre levt på jobbet på dagarna och gymmet på kvällarna. Igår jobbade jag till och med över två timmar även om alla andra åkte hem, istället för halv ett stämplade jag ut halv tre. Sedan åkte jag hem och chillade lite och åkte efter det till gymmet för att body pump pass, fett jobbigt, på tisdag ska jag gå på step. Härligt, underbart, gott.
Jag har fått riktiga jobbarkläder nu i alla fall, känner mig väldigt professionell. Jag känner mig vuxen, vuxna jobbar över och hinner inte med så mycket fritid.. ibland.. kanske... jag vet inte.. jaja...

Ikväll ska jag däremot ut och göra stan osäker, untsa lite. Först till the Regal, det perfekta förkrökstället, billigt och stort, men ändå ett "snyggt" och "frächt" ställe.

På grund av jobb och gym finns det inte så mycket mer att säga just nu.

Tillfällets soundtrack är Stairway to heaven med Led Zeppelin, kvällens soundtrack skulle jag gissa på att det är Going on med Gnarls Barkley.

Ta hand om er!
Tjo!

Where am I?

För första gången sedan jag kom hit känner jag hemlängtan. Inte för att jag precis pratade med min ömma moder i telefon eller för att jag saknar Göteborg. Kan egentlien inte peka på vad det är, jag vet var jag har Sverige, jag vet var jag har Göteborg. Jag kan inte England, jag kan inte Gloucester. Jag trivs men det är någonting som saknas, pålitligheten, om det är någon som förstår vad jag menar...

Det har antagligen lite att göra med att jag idag fick ett brev från mitt försäkringsbolag som sa att dom inte kunde godkänna mitt intyg på ett års No Claims (att jag inte gjort några försäkringsanmälnigar på ett år). Vilket betydde att dom mer än dubblar min försäkring, ca 2200 kr i månaden. Känns som att det är mer än jag har råd med... sjukt. Min ömma moder ska kolla med länsförsäkringar om man kan skriva ett nytt intyg som kan godkännas.

Bara för att jämföra med gårdagens arbete på jobbet:
Igår: 3 test bitar, 2 tester
Idag: 11 testbitar, 9 tester
Då var detta en ganska långsam arbetstakt, har jag mycket att göra hinner jag med att göra typ 15 test bitar och lika många tester.

Dagens soundtrack är I got life med Gerome Ragni (klassikern från Hair när han dansar på bordet)

Nu är det dags för ett avsnitt ab Top Gear och sedan sängen
Tjo!

RSS 2.0