Muscle Pain

Jag har precis överlevt mitt första Body Pump pass. På fredag ska jag ge järnet en gång till. Till min förvåning var det inte så jobbigt som jag hade förväntat mig, även om jag nu är helt slutkörd. Det kan bero på att jag är så sjukt stark, det skulle också kunna bero på att instruktören var sen så passet var 35 istället för 45 minuter. Men jag tror på det första...
Jag tog med mig Sammy, när jag blev medlem kunde jag skriva upp tre personer som fick pröva gratis om dom kom med mig. Hon var den enda som jag skulle kunna tänka mig prova, eftersom det bara var giltigt en månad var det meningslöst att skriva upp någon som eventuellt ska hälsa på mig.

Tiden går ganska fort tycker jag, har varit hemmifrån i över en månad. Känns bra. Jag har kommit in bra i någon slags vardag som jag trivs med.

På jobbet vet jag vad jag håller på med och imorgon ska jag få mina kläder (det har varit massa strul från tillverkaren, egentligen skulle det ha tagit en vecka, inte drygt tre).
Nästa vecka ska jag börja min rotation i fabriken, gött att få veta mer precis vad alla stationer gör. Dave och jag har haft en rejäl genomgång på heat treatment och kullagret idag, vi hade i princip inget jobb.
Varje dag börjar jag med att testa om testmaskinen och diamanten på testmaskinen är godkänd, det tar ungefär en halvtimma. Efter det har jag idag tillverkat tre test pieces och testat två av dom. En var retaind austenite så den behövde bara etchas och sedan skickas iväg, till Rolls Royce tror jag.

Gloucester Rugby Team vann med 31-16 mot Newcastle ikväll (Y)

Dagens soundtrack är Heartbeats med the Knife.
Tjo!

Gloucestervideo

Hade egentligen tänkt lägga upp videon här men det går inte att arbeta i html, eller ja, man kan skriva in koderna, men inte lägga upp dom på sidan. Det finns en knapp här i redigeraren som heter HTML, när jag trycker på den kommer det upp en ruta där man kan sriva in koderna, sedan kan man inte göra något mer. Det går alltså inte visa videon på sidan. Därför har jag lagt upp den på youtube:

http://uk.youtube.com/watch?v=KVuHPpwF2dI

Enjoy
Tjo!

Lungan i gungan

Idag har jag filmat lite runt omkring mig här i Gloucester, jag satte ihop en film och la upp den på youtube. Det stog att den hade laddads upp och att det var som det ska, sedan när jag skulle kolla på den, gick det inte för den var 2 minuter för lång. Därför får ni ingen film idag och imorgon ska jag vara borta typ hela dagen men kan fixa det på kvällen kanske.

Eftersom jag inte har så mycket pengar har jag stannat inne i helgen, inte gått ut och untsat på stan. För några timmar sedan var jag till och med på gymmet, simmade lite och tog en go ångbastu efteråt. Gött!

Har alltså tagit det lugnt, ööh, ja. Det var det, ska försöka fixa filmen till morgondagen.

Stundens soundtrack är Ain't no reason med Brett Dennen
Ta hand om er
Tjo!

Prioritet nr 1

Som jag sa tidigare idag för bara ett par timmar sedan har jag lite dåligt med pengar för tillfället. Då gäller det verkligen att prioritera det allra viktigaste och lägga pengarna på det.

Därför har jag köpt nya navkapslar till bilen, blev skitbra!


Bring home the bacon

Jag lyckades maxa bilen igår, istället för att ta den roliga vägen tog jag motorvägen på väg hem från jobbet. 98 mph på mätaren, vilket innebär ca 93-94 skulle jag gissa. Bilen ska enligt den själv göra 95 mph. Så det kan jag väl gå med på, omkring 160 km/h och det är inte tillräckligt för att bli av med körkortet. Hastighetsgränsen är 70 och för att bli av med körkortet krävs 30 mph över det.
Idag hämtade familjen Hartnett sin nya Zafira, 7-sitsig så alla får plats. Vi har planerat att kolla på tornering och sånt medeltidsgrej på söndag. Eftersom alla inte skulle få plats i en fem år gammal clio hade jag behövt köra och jag är ganska glad att jag slipper det för jag vill hålla milesmätaren låg (dom skulle egentligen hämtat bilen nästa vecka).

JAG HAR INGA PENGAR! Även om jag fick min lön idag har jag inga pengar, dels för att jag började jobba den 8e, vilket betyder att jag bara fick 2/3 lön. Efter det betalas hyran den sista fredagen varje månad, MEN, septembers hyra var avdragen på hyran eftersom SKF betalade min deposit på en månads hyra. Så jag fick £312 i lön och hyran är £465, ni kan ju räkna ut hur bra det funkar, som tur var hade jag lite pengar kvar på mitt svenska konto. Och den 12e dras försäkringen på £86.62, det löser sig på någon sätt. Jag är ju faktiskt svensk, vilket är väldigt ovanligt i den här delen av England...

För övrigt måste jag klippa mig: pengar: jobbigt...

Nu ska jag ta en öl och försöka glömma alla mina bekymmer, sorger och besvär! (8)

pÖzZ på er!
tjo!

Yoyoyo! VIP!

Ganska seg dag idag, jag var på product awareness kurs idag i tre timmar. Däremot verkar det som ingen på hela företaget som vet vad SKF från början stog för. Det var nämligen en gubbe som frågade det på kursen men jag fick rycka in och förklara hur det låg till. Sedan frågade jag runt lite och det var ingen som visste vad det kunde tänkas vara. En förklaring till är ju att det står för Svenska KullagerFabriken och här pratar man inte svenska, men jag tycker väl i alla fall att man kan förstå att det är någonting vettigt eller någonting på svenska... Jaja, sånt är livet...

OK, vad har hänt?

Jag har gått med i ett gym. ska gå på introduktion klockan sex. Det är ett riktigt bra gym och det finns pool och allt möjligt sköj.

Bensinpriset har gått upp massor idag, vilket är lite dumt för jag måste tanka bilen. Funderar på om jag bara ska tanka lite och hoppas på att det går ner om ett par dagar, det brukar vara så...

Jag behöver inte skatta min lön förrän i februari! Bara betala National Insurace vilket är 65 pund i månaden, så det är gött, efter det skattar jag 20%. Ganska stor skillnad för att behöva skatta här om man jämför med Sverige-land. För det första är gränsen för att skatta 6000GBP istället för 17099SEK och om man är under 18 år behöver man inte skatta hur mycket inkomst man än har, det är faktiskt väldigt konstigt... Sammy hade tänkt gå med i armen för ett prar veckor sedan men ändrade sig i sista sekunden. Där hade hon tjänat £400 i veckan skattefritt! Gött

Det var det för stunden, på återseende!
Tjo!

PS. Rubriken har som ni kanske förstått ingenting med innehållet att göra, kunde bara inte komma på någonting annat än det... DS.

Cathdral vs Jin Mao

Äntligen lite gött väder!
Nu har det varit gött väder sedan ungefär 25 timmar. Cirkus 25 grader just nu, det firade jag med att i morse gå ut och springa lite. Efter ett par minuter insåg jag att det inte var någon bra idé, min förkylning är fortfarande kvar lite och jag fick göront i halsen och bröstkorgen. Fett ovärt, måste verkligen försöka hitta ett gym eller något så jag kan börja röra på mig när jag blir helt frisk.

Jag behäver klippa mig och vi ska snart till Gloucester Cathedral. Den är stört stor, man ser den från motorvägen som går en bit bort. Vi ska till toppen idag och jag kan tänka mig att det är ganska bra utsikt. Kanske inte lika bra som från Jin Mao i Shanghai men det är nog inte långt ifrån med tanke på att luften här är ren och det är lite annorlunda landskap här än i centrala Shanghai.

Nu ska vi åka,
Tjo

Back to School

Jag har varit på en utbildning nästan hela dagen idag. Den gick ut på att veta mer om vad metallen är, hur den fungerar och vad värmebehandlingen gör. En tjock gubbe som lite då och då sträckte på sitt vänstra ben utan förvarning. Efter ett tag började några av gubbarna (vi var 6 pers) skratta lite, och lite till, och mer och mer, till slut kunde jag inte ens kolla upp för jag var tvungen att hålla mitt skratt borta. Varje gång jag kollar upp ser jag hur Pete gråter för han skrattar så mycket. Jag tror det höll på i ungefär 20-25 minuter innan alla var under kontroll.
Som avslut hade vi i alla fall ett prov med 20 st abcd-frågor. Jag blev klar mycket fortare än alla andra för jag orkade inte kolla i pärmen som vi hade, jag gjorde så gott jag kunde utifrån det jag hade i huvet. Tror det tog 8-9 minuter för mig och det tog 30 minuter innan alla var klara. Godkänt var 70 %, det var två som fick 70, en som fick 80, en som fick 90, en som fick 95 och jag fick 75.
Så trots att jag skrattade ihjäl mig och nästan somnade fick jag bättre resultat än två gubbar som jobbat där 8 respektive 24 år. Ganska bra för att ha varit där i två veckor.

Mitt letande efter träning fortsätter, jag hittade ett riktigt bra gym idag, om jag hade jobbat andra tider hade det kunnat kosta £20, men det enda som funkade för mig kostade £37. Orättvist, dessutom kom jag vilse när jag skulle åka hem. Gick åt massa bensin, till slut hittade jag motorvägen M5, där jag försökte kolla hur fort min lilla Daewoo orkar. Jag hindrades av köer efter en bit men lyckades ändå komma upp i en hastighet som inte bör nämnas här med tanke på att min ömma moder antagligen kommer att läsa det...

Då så, ha det gött!
Tjo

Pimp My RideNu har jag startat att pimpa bilen, ett fetare utblås och ett R, fett värt!

Den provisoriska köplistan är i nuläget:
Fälgar / navkapslar (tanten som hade bilen innan har kört emot massa kanter så dom jag har nu är repiga)
Växelspaksknopp
Aluminiumpedaler
Rattmuff
Antenn
Någon slags grafik
Neonljus under bilen
Nya vinrutetorkare

Det här är alltså inte någon riktig köplista, det är bara sakar som jag kan tänka mig att fixa.

Ikväll ska jag spela Skittles med Dave igen, btw igår krossade jag honom totalt på hans xbox!
Tack för idag, slut för idag, Tjo!

Soul to Squeeze

Sjukt segt på jobbet idag, med min svåra förkylning gick tiden jättelångsamt.
När jag kommer hem har jag fått post från försäkringsbolaget. Jag upptäcker att jag måste ha ett intyg att jag inte krockat eller gjort några försäkringsanmälnigar det senaste året. Annars kommer det att kosta ännu mer... Så jag ringer hem och förklarar, så mor ringer länsförsäkringar och dom säger att det antagligen ska gå att fixa det, dom hade varit med om det, att utländska företag vill ha ett intyg.

För tillfället är jag hög på hostmedicin och halstabletter, dagens soundtrack är soul to squeeze med red hot.
Hörs, tjo!

Jag är sjuk

Hostmedicin och halstabletter är det som gäller för mig just nu. Christy föreslog att jag skulle ta en öl som medicin men jag tyckte inte att det verkade bra, då förstog han att jag verkligen var sjuk när jag sa nej till en öl.

Nu ska jag kolla på någon film innan jag lägger mig,
Gonatt

Nattliv

OK, folk jag umgås med:
I huset: Sue,"mamman", hon har MS så hon är förtidspensionerad och tar hand om huset och allt möjligt på dagarna. Christy, "pappan", jobbar på ett bettingföretag en bit bort, han jobbar ganska mycket kvällar och helger men även dagtid. Sammy är 16, går på college för att bli officer eller polis. Charlotte är snart 13 och går i skolan, är ganska jobbig ibland och har svår dyslexi. Gigi är en brasiliansk tjej som går på college här och ska stanna ungefär till påsk, hon är också 16. Vi har en korkad jätteliten hund som heter Harvey och fyra katter, Tembo (min favorit, ligger och vilar i min säng nu), Shadow, Ollie och Mollie. Ollie och Mollie är livrädda för alla utom Charlotte och Sammy, Shadow har blivit påkörd två gånger så han går aldrig ut och Tembo river alla, inte mig dock, han älskar mig!
Från SKF: Dave, min superior, bor precis runt hörnet så jag åker med honom till jobbet. Emma, Daves fästmö. Scott, som sitter och ritar saker i AutoCAD.

Igår var jag ute med Dave och Emma, vi var på ett jättestort ställe som heter Wetherspoon. Galet bra drag och mycket folk, däremot är det typ det enda stället i Gloucester som folk går till, förutom pubar.
När jag kom hem var jag jättetyst, borstade tänderna och sedan somnade. Precis innan jag kom hem hade Sam gått och lagt sig bredvid Gigi i hennes säng. Gigi fattade ingenting men hon gick och tog Sammys täcke och gick ner och la sig i soffan. Sedan när jag kom hem trodde Gigi att det var ett inbrott, helt livrädd gick hon till hallen och kollade så stog jag där och försökte ta av mig jackan. Allt detta fick jag berättat för mig i morse när jag gick upp. När Sam vaknade och upptäckte att hon låg i Gigis säng och att hennes egna täcke var borta gick hon ner och jag stog i köket och Gigi hade lagt sig i soffan igen. Så Sam tog Gigis täcke och la sig i sin säng. Allt detta hade hänt utan att jag märkte av varken Gigi eller Sammy. Tydligen har Sam sömngått och lagt sig lite överallt när hon har druckit..

Jaja, nu ska jag spöa skiten ur Dave på COD 4 på hans 360.
Tjo

Hus och bil


Ägarbevis


bil


Mina Damer och Herrar...

jag har nu en bil i ägo, helt egen, jag betalar allt!

I tisdags när jag var och kollade på den sa försäljaren att den kom med en veckas försäkring. Igår kväll vid halv åtta tiden ringde hon och dubbelkollade om jag skulle ha bilen idag, en timme senare ringer hon igen. Sue svarar och frågar om försäljaren vill prata med mig, nej det ville hon inte. Sen la dom på och då hade försäljaren sagt att jag antaglien inte förstod, men det var viktigt att bilen var försäkrad när jag kommer och hämtar den imorgon. Jag fattade allt, hon hade gjort ett misstag för dom bara kunde försäkra brittiska kunder, inte utlänningar som mig. Så skyller hon på att jag inte fattar! SKÄMS!

Så hela kvällen efter det letade vi ihjäl oss och ringde för att få en bra försäkring på bilen. Till slut hittade vi en, men deras server krånglade så man var tvungen att ringa. Då hade dom stängt, jag bad Sue att hon ringer dom klockan åtta när dom öppnar fredag morgon eftersom jag åker till jobbet klockan sju. När hon pratat med dom ringde hon och sa att försäkringsbolaget skulle ringa mig vid tolv. När dom ringde vid halv ett fick jag reda på att jag måste ha ett engelsk bankkonto innan dom kan ge mig en försäkring. Jag jobbar halvdag på fredagar så vi åkte till HSBC i Stonehouse, dom hade ingen som kunde hjälpa mig, sa att jag skulle komma tillbaka på måndag eftersom dom hade mycket att göra. Eftersom jag var tvungen att fixa ett konto direkt körde Dave mig till HSBC i Stroud, det tog ungefär en halvtimme innan jag hade ett konto som funkade. Gött, det var en del av tre. När jag kom hem ringde jag försäkringsbolaget och det gick ganska snabbt, jag betalade en deposit på £250 och dom drar £86 varje månad.

Efter det åkte vi till bilförsäljaren och jag betalade £3000 och sedan körde hem, oförsäkrad faktiskt, det dröjde 20 minuter innan försäkringen började gälla.

Nu ska jag ut och köra!
Hej med er!

Fetma

Jag väntar på att maten ska bli klar, det blir någon slags pastaröra eller något. Jag upptäckte precis att min fettbräda börjar bli mer av en mage istället, lite ångest men man är vad man dricker/äter. Jag äter faktiskt ganska nyttigt i jämförelse med andra britter, till  exempel dom på jobbet äter en påse chips efter varje lunch. Det gör inte jag, däremot har det som sagt blivit en hel del ölande den senaste tiden.

Dessutom har jag inte kommit in i någon aktivitet än, på kvällarna sitter jag mest och tjötar med famlijen, kollar på tv eller spelar piano. Jag kommer vara grym på att spela piano när jag kommer hem, vi har ett jätteroligt keyboard, man väljer en låt och så lyser tangernterna man ska spela på. Görsköj!

Jaja, ikväll ska jag iväg och spela skittles med Dave från jobbet, det är en typ av bowling, mer vet jag inte...

Tjo

Min första bil!

För ungefär 15 minuter sedan skrev jag på ett köpkontrakt för en Daewoo Matiz från 04, ett riktigt kap, 3000 pund och den har bara rullat 12456 miles (ca 2000 mil). Underbart, jag är en bilägare!
Bilen i sig är liten och skitful, den har en ful ljusblå färg men vem bryr sig, ju fulare desto bättre.

Jag kollade på och provkörde bilen igår, sov på saken och direkt efter att jag kom hem från jobbet åkte jag över till Baylis Gloucester och betalade en deposit på 120 pund.

Så är det med den saken,
Hej på er!

Hello...

Hello

Hej alla ni som är såpass intresserade av mitt liv så ni tar er tid att läsa det här.

På torsdag har jag varit i England i två veckor, tiden går fort när man har roligt. Under den knappa vecka jag var i London krashade jag på Inas soffa fyra nätter och två nätter hos min kusin Matilda en bit utanför stan.
Nu har jag anlänt säkert till 188 Fieldcourt Gardens,  Quedgeley, Gloucester, Gloucestershire, United Kingdom.
Jag bor i ett ganska typiskt engelskt kedjehus av tegelsten, jag har ett mysigt rum precis vid ingången till huset.

Idag var första dagen på jobbet, SKF Aerospace UK Ltd. Till skillnad från vad jag trodde har jag inget kontorsjobb, jag kommer till en början att gå omkring mellan de olika avdelningarna för att lära mig vad allting i fabriken gör. Det som jag sedan kommer att ägna mig åt är att göra prover till kunder, testa så att metallerna är rätt hårdhet/mjukhet och lite annat smått och gott. så jag kommer spendera mycket tid i ett laboratorium med en dator och det största microskåpet jag någonsin sett.
Idag var även första dagen som jag inte druckit öl, måste passa mig för ölmagen, även om den lär koma om några år i vilket fall... Jag lyckades stoppa Chris från att hämta en öl till mig från kylen innan han gjorde det, tidigare dagar har han redan öppnat den när jag får den så att jag måste dricka upp den..

På lördag fyller jag 19 woho! big who cares...! Det är knappast någonting att fira, det finns inga fördelar med att vara 19 i jämförelse med 18, det är bara en högre siffra. I alla fall ska vi gå till en resturang och sedan ska min superior Dave dra med mig på stan.

Så, nu får det räcka för nu.
Tjo

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0